Praktijktrainer nascholing

Home » Praktijktrainer nascholing

Praktijktrainer nascholing

De Praktijk Trainer Nascholing (PTN’er) is een (mentor)chauffeur die in zijn eigen bedrijf praktijktrainingen voor code 95 mag geven. Door het behalen van het PTN-certificaat via het CBR, hoeft de PTN’er geen WRM-certificaat te behalen voor het geven van praktijktrainingen. De uitbreiding van de functie van de (mentor) chauffeur brengt nieuwe taken met zich mee zoals: het kunnen geven van instructies, kunnen coachen en feedback geven. In deze training gaan wij in op deze taken.

 

Vooropleiding

Minimumleeftijd: 23 jaar en 5 jaar ervaring als beroepschauffeur in de 8 voorafgaande aan de uitgifte van het PTN-certificaat.

Resultaat
De deelnemer kan beschrijven, verklaren en demonstreren:
1. Wat bedoeld wordt met instructie geven en coaching.
2. Wat het verschil is tussen instructie geven en coaching.
3. Wat bedoeld wordt met ‘feedback’.
4. Aan welke eisen het geven van feedback moet voldoen.
5. Wat bedoeld wordt met de didactische vorm:   ‘onderwijsleergesprek’.
6. Welke rol de rijprocedure speelt bij het geven van feedback.
7. Aan de hand van voorbeeldsituaties, wat zijn rol als coach inhoudt.

Examen/certificaat
De deelnemers kunnen na het goed afronden van de cursus, inclusief het maken van een theorietoets, het PTN-examen aanvragen bij het CBR. Het examen bestaat uit een lesaudit en een Rijvaardigheidsanalyse (RVA) die zij met voldoende moeten afronden om het PTN-certificaat van het CBR te ontvangen. Dit certificaat is 5 jaar geldig. Kijk voor meer informatie op: https://www.cbr.nl/nl/beroepsexamens/code-95/branche-informatie-code-95/praktijktrainer-nascholing-ptn.htm.

Subsidiemogelijkheden
U kunt gebruik maken van het STAP-budget voor deze opleiding. Kijk voor meer informatie op: https://www.stap-budget.nl/. Daarnaast heeft STL een opleidingsbudget van maximaal 3.000 euro per medewerker, voor SOOB-afdragende organisaties. Kijk voor meer informatie op: https://www.stl.nl/werknemers/leren-en-ontwikkelen/opleidingsbudget/.

Kosten
379,00 per deelnemer excl. BTW. Tarief is incl. lunch en op basis van open inschrijving. 

Interesse?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.