Koeriersopleiding

Home » Koeriersopleiding

Koeriersopleiding

Door de groei van e-commerce is de vraag naar koeriers toegenomen. De koerier heeft als belangrijkste taak: het zorgvuldig vervoeren en bezorgen van de lading. Hij stemt zijn communicatie te allen tijde af op de klant of functionaris waarmee hij te maken krijgt. De rol van de koerier is daarnaast ook signalerend. Hij is verantwoordelijk voor het verzamelen van de juiste documenten en het routeplan bij het voorbereiden en afhandelen van de rit. Daarnaast heeft hij een rol in het signaleren van onvolkomenheden aan de lading en de bestelauto.

Transport- en logistieke bedrijven zetten in deze tijd steeds meer koeriers in. Koeriers zijn het visitekaartje van het bedrijf richting de klant, niet alleen aan de deur, maar ook onderweg. Daarvoor heeft Transportopleider de koeriersopleiding ontwikkeld. Deze 2-daagse training voorziet de koerier van handvaten voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Zo richt de training zich o.a. op ‘best practices’, beroepshouding, het terugdringen van schades, brandstofgebruik, documentatie en veilig deelnemen aan het verkeer.

 

Resultaat

Onze training is opgezet aan de hand van de toetsmatrijs STL Vakbekwaam Koerier. Hierin zijn de volgende kerntaken bepaald.
De deelnemer:
1. Bereidt de rit voor
2. Vervoert en bezorgt de lading
3. Handelt de rit af

Inhoud

Dag 1
Deze klassikale dag wordt gegeven op basis van peer education. Afhankelijk van de groep deelnemers worden bepaalde onderwerpen uitvoerig of juist beperkt behandeld. De dagelijkse praktijk van de deelnemers staat hierbij centraal. De trainer achterhaalt de opleidingsbehoeften bij de deelnemer en brengt hierdoor een afwisselend en leerzaam trainingsprogramma.

Dag 2
Deze dag bestaat uit één dagdeel praktijktraining en beoordeling. Tijdens deze praktijktraining wordt ingezet op schadepreventief rijden en omgaan met ADAS. De deelnemer rijdt een rit uit de dagelijks praktijk. Hierbij is de deelnemer verantwoordelijk voor een rijklaarcontrole van het voertuig, het ophalen en wegbrengen van de lading, laden en lossen en manoeuvreren, de afhandeling op het laad- losadres en rijden in diverse verkeersomstandigheden.

 

 

Examen/certificaat

Op dag 2 vindt een praktijkbeoordeling plaats. Deze beoordeling wordt geregistreerd door een onafhankelijke exameninstantie.

De deelnemer ontvangt na het positief afronden van dag 1 en 2 het certificaat STL vakbekwaamheid koerier.

Kosten

De 2-daagse koeriersopleiding kost € 695,- euro per persoon excl. reiskostenvergoeding van de docent voor de praktijkdag.

Voor een Incompany koeriersopleiding kunt u contact opnemen via het contactformulier.

 

Subsidiemogelijkheden

Voor deze training is €440,- euro SOOB-subsidie van toepassing.

Voor verdere informatie verwijzen we u naar de branchestandaard/toetsmatrijs van STL. Deze is te vinden op https://www.soobsubsidiepunt.nl/reglementen

Schrijf je in voor de opleiding


Interesse?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.