Mentorchauffeur

Home » Mentorchauffeur

Mentorchauffeur

De mentorchauffeur levert een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het chauffeursteam binnen de organisatie. Hij stuurt bijvoorbeeld op het verlagen van het aantal schades of op brandstofbesparing. Vaak is de mentorchauffeur inhoudelijk expert: hij weet alles van het vak vrachtwagenchauffeur. Maar hoe ontvang je een nieuwe medewerker, hoe stuur je je collega’s aan en ontwikkel je jezelf in je rol als mentorchauffeur? Tijdens deze training gaan we in op deze thema’s en er wordt hierdoor met name getraind op softskills. De interne doelstellingen die de mentorchauffeur heeft worden op deze manier ondersteunt.

Deze 5-daagse mentorchauffeur training stoomt de deelnemer klaar voor zijn rol als mentorchauffeur binnen de organisatie. De pijlers van deze training zijn: zelfontwikkeling, communicatie en aansturing.

 

Vooropleiding

Minimumleeftijd: 23 jaar en 5 jaar ervaring als beroepschauffeur in de 8 jaren voorafgaande aan de uitgifte van het PTN-certificaat.

Resultaat
De deelnemer kan:
1. Verschillende communicatievormen inzetten.
2. Instructie geven en coachen op het niveau van de deelnemer.
3. Feedback vertalen naar leermogelijkheden.
4. Een onderwijsleergesprek voeren.
5. Objectief beoordelen.
6. Omgaan met weerstand.
7. Een chauffeur begeleiden in zijn/haar leerproces.
8. Reflecteren op zijn eigen leerproces.

Examen/certificaat
Gedurende de training krijgen de deelnemers enkele toetsen. Op basis daarvan ontvangen de deelnemers een certificaat.

De deelnemers die ook hun PTN-certificaat willen behalen, kunnen na het goed afronden van dag 3 het PTN-examen aanvragen bij het CBR. Hierbij krijgen de deelnemers een lesaudit en een Rijvaardigheidsanalyse (RVA) die zij met voldoende moeten afronden om het PTN-certificaat van het CBR te ontvangen. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Kijk voor meer informatie over het behalen van het PTN-certificaat op; Praktijktrainer Nascholing (PTN) – CBR

Subsidiemogelijkheden
U kunt gebruik maken van het STAP-budget voor deze opleiding. Kijk voor meer informatie op: https://www.stap-budget.nl/. Daarnaast heeft STL een opleidingsbudget van maximaal 3.000 euro per medewerker, voor SOOB-afdragende organisaties. Kijk voor meer informatie op: https://www.stl.nl/werknemers/leren-en-ontwikkelen/opleidingsbudget/.

Kosten
1.999,00 per deelnemer excl. BTW. Tarief is incl. lunch en CBR registratie en op basis van open inschrijving. 

Interesse?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.